Leo Messi zvezdnika Premier lige označil za "najboljšega na svetu"

Leo Messi zvezdnika Premier lige označil za "najboljšega na svetu"

.

Lionel Messi je izrekel največji kompliment Christianu Romeru iz Tottenham Hotspura in ga označil za "najboljšega na svetu". Mednarodni zvezdnik Nogometni dresi Inter Miami se je poklonil Romeru, potem ko je Argentina svojo kvalifikacijsko kampanjo za svetovno prvenstvo 2026 začela z zmago nad Ekvadorjem z 1:0. V 78. minuti je Messi izvedel svoj značilni natančen prosti strel, mimo nemočnega vratarja in dosegel zmagoviti gol. Toda šele po zadnjem žvižgu je bil igralec Tottenhama deležen pohval, pri čemer sta Messi in Rodrigo De Paul hvalila 25-letnika, potem ko je pomagal svetovnim prvakom doma ohraniti prazen gol. "Zame je [Romero] trenutno najboljši branilec na svetu. Nocojšnja predstava je bila neverjetna, igralec tekme," je dejal Messi o igralcu Premier League.
Nogometnih dresov Real Madrid Atletica De Paul se je strinjal s sedemkratnim dobitnikom zlate žoge in dejal: "Danes se pričakuje, da bo 'Cuti' Romero najboljši srednji branilec na svetu. "Pusti ga proti nasprotniku. Najboljši stvar zame, ker me vedno sili naprej, ker vedno želi iti ena na ena s svojim nasprotnikom. Navajen sem iti ven, ne da bi se ozrl nazaj, kar je za vezista v veselje, saj sčasoma vidiš, kaj te čaka, in nisi tako utrujen. Romero je Messiju odgovoril z besedami: "Ekvadorska obramba je močna in skuša izkoristiti vse naše napake. Potem pa je prišel največji igralec na svetu in odprl vrata v igro, nato pa je postalo vse lažje. "
Za branilca Chelseaja Marca Cucurella se je med poletnim prestopnim rokom zanimalo šest različnih klubov, vendar je ostal na Stamford Bridgeu tudi po izteku roka. Kot poročajo Otroški nogometni dresi , je bil med ekipami, ki so se zanimale za posojo levega bočnega branilca, Manchester United, a je ta poteza padla v vodo iz zdaj razkritih razlogov. Po mnenju strokovnjaka za prestope Fabrizia Romana niti Chelsea niti igralec nista pripravljena vključiti odpustne klavzule v posojo za eno sezono. To bo Unitedu omogočilo, da preseli igralca nazaj v zahodni London januarja, ko se Luke Shaw in Tyrell Malacia vrneta po poškodbi.
Kot poroča Nogometni dresi komplet, je z modrimi nezadovoljen tudi Manchester United, potem ko so v pokalu Carabao igrali proti Cucurelli in v pokalu remizirali s Cucurello. Španec bi še vedno lahko našel izhod iz Chelseaja, ne da bi zapustil Premier League ali se celo preselil lansko poletje, pri čemer je Romano dodal, da je Fulham kasneje ponudil, da ga posodi. Toda igralec je ponudbo zavrnil, ponudbo pa so zavrnili tudi RB Leipzig, Sevilla, Atletico Madrid in Real Sociedad. Romano je tudi razkril, da je Manchester City januarja lani ponudil "skrivno" posojilo za Cucurello z možnostjo odkupa. Menedžer Manchester Cityja Pep Guardiola je že dolgo občudovalec nekdanjega igralca Brightona in ga je želel kupiti lansko poletje, preden je Chelsea zanj plačal 55 milijonov funtov. Vendar ima Cucurella težave od selitve. V svoji prvi sezoni v klubu je imel težave in še ni nastopil v Premier League pod vodstvom novega trenerja Mauricia Pochettina.

51 Views